sábado, 2 de junio de 2012

La revolució comença a taula (amb Esther Vivas) (En català)

"Comprar al supermercat acaba sortint car"

La producció i distribució dels aliments està essent controlada, cada cop més, per unes poques transnacionals que dictaminen qué es produeix i com es produeix. Enormes monopolis que no tenen com a raó de ser la nostra alimentació, si no el màxim benefici i que determinen la varietat i qualitat del que mengem, el preu que paguem, i la degradació del medi ambient, i les miserables condicions de vida dels productors d’aquí i d’altres continents. 


Per a tractar el tema hem triat dos llibres que han estat coordinats per la nostra convidada, l'Esther Vivas, juntament amb en Xavier Montagut: un es “Del campo al plato. Los circuitos de producción y distribución de alimentos.” Y l’altra: “Supermercados no, gracias” tots dos publicats per l’Editorial Icaria.

L'Esther és activista i investigadora en moviments socials i polítiques agrícoles i alimentàries i membre del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario