viernes, 3 de agosto de 2012

La cultura Maia i la fi del món del 2012 (amb Josep Ligorred i Perramon)

Segur que heu sentit a dir que els Mayes van predir la fi del mon ara al 2012. Altres diuen que no, que es tracta només de la fi d’un cicle i hi ha qui diu que aquest cambi de cicle el viurem internament, cambiant la actual conciencia egoista i depredadora.

Fa uns dies va tenir lloc a Arenys de munt la conferència “La cultura maia i la fi del món del 2012”, a càrrec de Josep Ligorred i Perramon, renebot del poeta Domènec Perramon. Hem volgut convidar-lo per parlar-ne aquí al programa.

Viu actualment a Mèxic, on combina la seva tasca com a arqueòleg i professor universitari amb la de promoció i difusió de la cultura catalana a través del Casal Català de la Península de Yucatán. Va cursar la llicenciatura en Arqueologia a l'Escola Nacional d'Antropologia i Història de la Ciutat de Mèxic, i la Mestria en Ciències Antropològiques a la Universitat Autònoma de Yucatán. Actualment cursa el Doctorat en Gestió de la Cultura i del Patrimoni a la Universitat de Barcelona. Ha participat en diversos projectes arqueològics a l'àrea maia i és expert en art i arquitectura maia. Ha publicat diversos estudis i ha participat en projectes de salvament arqueològic en àrees de creixement urbà.


No hay comentarios:

Publicar un comentario